Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Май 13, 2011

 

Съществуват няколко неща, които могат да намалят цената на вашия имот, обяви realestate.msn.com.
 
Номер 1 в списъка е локацията на имота. От района, в който е построено жилището ви може да зависи евентуален ръст или спад в цената в близките години. Фактори като търсене, престъпност, инфраструктура и т.н. оказват влияние на цената.
 
2. Липса на ремонти и подобрения.
Това определено е нещо, което може да повиши цената на един имот. Често става така, че липсата на такива може да се окаже минус.
 
3. Лоша подредба на стаите
Когато стаите са нефункционално подредени и не съвпадат с идеите на собственика, то той може да поиска намаление на цената. В някои случаи това може да представлява до 25% от цената. Жилищата, строени през 60-те и 70-те години често са нелогични за новото поколение и изискват сериозна реконструкция.
 
4. Тежести и ипотека
Всяка една тежест и опасност за имота задължително водят до по-ниска цена. Ако продавате имот, задължително го предайте изчистен от дългове и всякакви други тежести.
 
5. Съседи под наем
Странно за мнозина, но ако имате съседи под наем, това автоматично прави имотът ви по-малко желан. Възможно е наемателите да са тихи и добри, но може и да не е така. Бъдешият собственик задължително ще иска да знае какви ще са съседите му, а ако те са наематели, то е възможно бъдещият собственик да бъде неприятно изненадан.
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив