Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Яну 26, 2012

Делото „Софийски имоти“, заради който председателят на Софийския градски съд Владимира Янева беше проверявана за конфликт на интереси, не успя да тръгне по същество и при новия съдия-докладчик Мими Петрова.

Двама от подсъдимите поискаха време, за да упълномощят свои защитници, което направи невъзможно даване ход на делото. Заради ангажираността на останалите адвокати процесът ще продължи в началото на април.

Това е едно от делата за злоупотреби в общинското дружество. То се движеше между прокуратурата, Софийския градски съд и Софийския апелативен съд близо две години, докато Владимира Янева не реши да си направи отвод от него и така по силата на случайното разпределение то беше дадено на съдия Мими Петрова.

На предишното заседание през ноември делото също не тръгна. Адвокатите на 12-те подсъдими поискаха обвинителния акт да бъде върнат на прокуратурата с мотива, че той е неясен и в него има противоречия.

Така например за тях не става ясно откъде се появяват сумите, които са посочени като щети. Ина Лулчева, която е адвокат на бившия директор на дружеството Тошко Добрев, посочи сделка в обвинителния акт, по която при предварителния договор имот е оценен на 1 236 000 лв., според експертиза цената на имота е 1 340 890, а като вреда е посочена сумата от 81 000. Така не става ясно откъде се появяват точно тези 81 000 лв.

Новият съдия докладчик Мими Петрова отказа. Тя се мотивира с това, че има определение, което отменя връщането на обвинителния акт, постановен от Владимира Янева. Тя обвини адвокат Лулчева в недобросъвестност, тъй като прави своите възражения сега, а не при предявяването на материалите. От това, според сегашния съдия, негативи е търпял и предходният съдебен състав.

След като чу това решение, адвокат Лулчева поиска отвод на съдебния състав с мотива, че е предубеден, но Мими Петрова прецени, че няма основания за това, че съставът не е заинтересован от изхода на делото и отказа да се отведе.

Делото обаче така и не тръгна, тъй като адвокатът на бившия изпълнителен директор на "Софийски имоти" Тошко Добрев има и друг служебен ангажимент по същото време.

Добрев е основен подсъдим по делото. Преди дни беше осъден на 4 години затвор за неизгодни сделки с имоти, собственост на общинското дружество, сключени по време на неговото управление.

 

www.fakti.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив