Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Май 30, 2013

Коментари: 1

Русия се надява, че смяната във властта в България може да даде нов тласък на енергийните проекти, които бяха спрени по времето на правителството на Бойко Борисов. Новият премиер на България може да възобнови сътрудничеството в енергийната сфера с Русия, пише руският вестник „Коммерсант”.

Вестникът съобщава за избора на Пламен Орешарски за министър-председател и цитира неназовани експерти, според които новото правителство, доминирано от социалистическата партия, ще затопли отношенията с Русия.

В кореспонденцията от София, озаглавена "Правителство на комуналното доверие" и автор на която е Николай Марченко, се изтъква още, че обещанието за възобновяване на проекта "Белене" е било сред главните в предизборната кампания на социалистите.

Цитиран е Валентин Стоянов, бивш съветник на парламентарната комисия по енергетика, според когото има шанс проектът да бъде възобновен, особен ако има частен инвестиционен интерес.

Георги Стоев от Industry Watch също смята, че правителството на Орешарски ще се опита да рестартира "Белене", но изтъква, че различните проекти ще се конкурират за ограниченото финансиране.

"Комерсант" пише още, че съвместните проекти с Русия ще бъдат управлявани от новия министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който, според вестника, има "впечатляващо образование и голям опит в законодателната и изпълнителната власт".

В "Националните приоритети на програмното правителство", внесени в Народното събрание, е записано, че "при потвърждаване на технико-икономическите характеристики на проекта "Белене" и прогнозите за електропотреблението в региона и България" проектът ще бъде "рестартиран с ясна финансова структура".


Източник: www.ekipnews.com

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Надявам се да не живея толкова дълго, колкото ще се изплаща АЕЦката ... Да му мислят младите, които остават тук !

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив