Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Ное 29, 2012

Коментари: 1

До Нова година ще бъдат отпушени три от най-големите тапи по софийските пътища. Движението по естакадата край тв кулата беше пуснато вчера на обяд. На откриването на обекта присъства премиерът Бойко Борисов, столичният кмет Йорданка Фандъкова, областният управител Данаил Кирилов и общински съветници. До седмица ще бъде пуснат и бул. „Братя Бъкстон”. През декември ще приключи и изграждането на кръстовището на две нива на бул. „Ив. Евст. Гешов” и „Св. Г. Софийски”, където всеки ден се образуват огромни задръствания. „Строителството на кръстовището при Телевизионната кула завърши три месеца по-рано”, обясни Йорданка Фандъкова.

Престоят ще се намали само до 2 минути. „Движението на автомобили без светофари ще намали с 50% вредните емисии”, обясни столичният градоначалник. Цената на пътния ремонт е 19 млн. лева. С икономисаните 3 млн. лв. от строежа на естакадата е ремонтиран и бул. „Драган Цанков”. Той вече има 4 ленти за движение в частта при Националния стадион „Васил Левски”, а паважът е сменен с асфалт. По бул. „Драган Цанков” е изградена и нова канализация, тротоари и улично осветление. Новата отсечка по бул. „П. Яворов” позволява развиването на по-висока скорост. За да бъдат дисциплинирани водачите обаче, там вече е монтирана камера на КАТ.

Ремонтът на кръстовището при тв кулата разгневи велосипедистите, които твърдят, че е унищожена велоалея. Според кмета Фандъкова това е недоразумение и велоалеята ще бъде възстановена. До края на годината ще бъде завършено и кръстовище на две нива при Военномедицинска академия на бул. „Гешов” и ул. „Г. Софийски”. „В момента там се поставят шумоизолиращи стени, така че движението на автомобилите да не пречи на живеещите в района”, обясни кметът. Догодина започва и изграждането на последната от естакадите – на булевардите „Иван Гешов” и „България”.

От лятото насам Столична община отпуши други четири тапи. Бяха отворени за движение обновените булеварди „Черни връх” и „Мария Луиза”. По тях отново са пуснати трамваите. Освен това беше направен цялостен ремонт на надлез „Надежда” и сега жителите на района стигат много по-бързо до центъра. Беше осигурен и алтернативен вариант на жителите на „Младост 2” до „Цариградско шосе” през естакадата на „Андрей Сахаров” и „Андрей Ляпчев”.

„Амбициозната строителна програма на пътища ще продължи и през следващата година”, обяви кметът Йорданка Фандъкова. В средата на другата година като продължение на кръстовището на две нива при тв кулата ще започне изграждането и  на тази  при Семинарията.

Тя ще е на пресечката на булевардите „Никола Вапцаров” и „Стоян Михайловски”. Там трябва да се изгради и нов столичен булевард. „Върнала съм проекта, за да се направи така, че да не се секат дърветата в близкия парк и да не се блокира изцяло движението в района”, посочи Йорданка Фандъкова. Чрез изграждането на пробива прекосяването на града с кола от гара „Подуяне” до „Красна поляна” ще е само за 10 минути. По трасето ще има само 4 светофара със зелена вълна.  

Догодина ще се направи основен ремонт на бул. „Цариградско шосе”. Още не е ясно дали и на какви етапи ще се ограничава или затваря движението, както и дали ще се строи нощем. Обновяването на една от основните пътни артерии в столицата ще глътне около 20 млн. лв. Със 100 млн. евро ще се обновяват 21 улици и булеварди в следващите три години.

 

Източник: www.monitor.bg

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Скоро ще стане ясно дали българите са неблагодарни. Букмейкърите събират залози за : - неблагодарни ; + благодарни ...

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив