Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Май 29, 2014

В голямата си част промените в Закона за устройство на територията са точни и полезни, но е необходима нова философия в закона. Затова новият Закон за устройство на територията, който се готви в момента, е почти изцяло взаимстван от германското строително законодателство. Проектът вече е на финален етап.

Това обяви министърът на инвестиционното проектиране проф. д-р арх. Иван Данов по време на работна среща с представители на Регионалните колегии на Камарата на архитектите в България, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и Областното представителство на Камарата на строителите в Стара Загора.

До няколко месеца предстои и въвеждането на Закон за архитектурните конкурси, посочи Данов. Готви се и наредба за обществените поръчки в строителството и Наредба за обществените поръчки в проектирането към Закона за обществените поръчки, които също са превод от германски нормативни документи в тази сфера.

Данов определи като прогресивна стъпка въвеждането на еврокодовете – европейската система за проектиране на всички видове строителни конструкции. Очаква се в близко бъдеще те да бъдат все по-приложими.

Представителите на различните браншови организации се обединиха около становището, че най-голяма пречка за работата им е изключително сложния процес на издаване на разрешение за строеж, като това често отблъсква инвеститорския интерес.

 

Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив