Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Юни 28, 2013

Управляващият директор на Tishman International за Европа, изнесе презентация по време на Зеления форум на сп. „Мениджър”. По време на събитието, което се проведе в Sofia Airport Center (SAC), Джулиан Едуардс открои ползите от устойчивото строителство и перспективите му в България в презентацията си. „Компаниите, които навлизат в региона имат желание да развиват дейност с най-висока ефикасност на разходите. Възможностите за спестяване на енергия в SAC, бизнес комплекс сертифициран по LEED, е един начин наемателите да постигнат тази своя цел. По тези причини, устойчивото строителство е от интерес за страната. Наличието на този тип сгради ще привлече повече международни компании да отворят свои офиси в България”, каза Джулиан Едуардс.
 
По време на форума бяха дискутирани практики за строителство – стандартни и устойчиви. При строежа на стандартна сграда се взимат предвид краткосрочните икономически съображения. Устойчивото строителство се базира на най-добрите практики, качество и ефективност. Във всеки един етап от жизнения цикъл на сградата, се увеличават удобството и качеството на живот на хората. Същевременно се намалява негативният ефект върху околната среда и се увеличава икономическата устойчивост на проекта. Подобни проекти намаляват употребата на вода, суровини, енергия и земя.
 
Търсенето на този тип сгради се увеличава. Обществото също ще има ползи от това – чисти зелени площи, здравословна среда, без замърсяване по време на строежа и опазване на съществуващите биологични видове. В допълнение се създават нови работни места. Построяването на сграда А2 в Sofia Airport Center е изпълнено предимно от местни фирми и включва повече от 2000 български работници.
 
Светът се движи напред и се създават по-ефективни продукти – технологии, коли и сгради. България не е изключение от тази тенденция. „Ние в Tishman International сме щастливи да бъдем лидер в устойчивото строителство. Вече имаме повече от дузина компании, които са установили своята дейност тук в Sofia Airport Center. Това ясно показва, че и българските и интернационалните бизнеси разбират ползите от такъв тип офис и логистични площи”, каза Джулиан Едуардс.
 
Всички участници и гости на Зеления форум бяха посрещнати още сутринта от директора на Tishman International – г-н Алан Д. Леви. „Това, което виждаме тук е част от глобалната политика на Tishman International. Всички наши проекти по целия свят са устойчиви, защото вярваме, че трябва да строим с план и визия за бъдещето” каза Алан Д. Леви. Щом целият проект Sofia Airport Center бъде завършен, се предвижда в предоставяната от него енергийно ефективна зелена среда да работят близо 10 000 души.


Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив