Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Сеп 27, 2013

Два нови бежански центъра бяха открити в София. Първият, открит преди няколко дни, се намира в квартал „Враждебна”, а в него вече са настанени над 400 души. Вторият бежански център е отворил врати вчера на територията на „Военна рампа”. До тази сутрин в него вече са били настанени около 50 души. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е получила информация за решението на правителството дни преди да бъдат открити центровете.

В София бяха открити два нови центъра за настаняване на бежанци. Първият, намиращ се във „Враждебна”, за няколко дни почти е запълнил капацитета си от 500 места. Вторият център отвори врати в сряда на територията на „Военна рампа”. Той е с капацитет от 800 души, а само за 24 часа в него са настанени 50 бежанци. Столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира, че правителството я е информирало дни преди центровете да бъдат открити.

"Когато се вземат такива решения за отварянето на центрове, трябва да се говори с хората, с кметовете, да се подготвят организационно както хората, така и сигурността в тези центрове", заяви Фандъкова.

Йорданка Фандъкова допълни още, че преди няколко дни е говорила с жителите на столичния квартал „Овча купел”. Припомням, че там е ситуиран първият бежански център в София, където са поместени над 1000 бежанци, въпреки допустимия максимум от 800 души. По думите на Фандъкова, жителите на квартал „Овча купел” са притеснени за опазването на реда и сигурността около бежанския център.

"Говорила съм с Цветлин Йовчев и съм го помолила да засили мерките за сигурност, да осигури повече патрули и полиция. Най-важно е да се опази сигурността на хората", обясни кметът.

Фандъкова допълни, че през последните месеци е нараснал броят на дребните кражби, извършени от чужденци. Повечето престъпления са дело на бежанци, които са търсили препитание. По думите на кмета на София, настаняването на бежанци е огромно предизвикателство за страната ни, поради което е необходимо да се осигурят допълнителни ресурси.



Източник: Ekipnews.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив