Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Авг 27, 2013

Поделението за недвижими имоти на Blackstone е започнало тихомълком да набира нов европейски фонд на стойност до 5 млрд. долара, пише Financial Times. Президентът на компанията Тони Джеймс не спомена нищо за фонда по време на представянето на финансовите резултати на компанията през юли, но заяви, че "нивата на активност изглежда се преместват от САЩ, които до момента бяха във фокуса ни, към Европа, където кризата бе по-сериозна... хората там започват да искат да продават активи".

През последните седмици обемът на инвестициите в имоти в Европа показват признаци на засилване. В момента на Стария континент се набират 112 фонда за имоти с целеви средства за общо 46 млрд. долара - половината от размера в Северна Америка, сочат данни на изследователската компания Preqin в Лондон.

Ако успее да набере 5 млрд. долара, фондът на Blackstone ще е най-големият в региона, допълват от дружеството. Това засилено търсене на активи води и до ръст на цените, което на свой ред привлича повече купувачи на пазара. По-рано продавачите не бяха склонни да сключват сделки поради големите загуби, които щяха да понесат по време на кризата на пазара, отбелязва изданието.

През последните месеци Blackstone придоби контрол върху Multi Corp - холандски строител на търговски центрове. Освен това дружеството обедини усилията си с имотното поделение на канадския пенсионен фонд Caisse de Depot du Quebec за покупката на заеми и дългове, обезпечени с капитал във френския тръст за инвестиции в имоти Gecina.

Blackstone е и в процес на продажба на дела си от 50% в Broadgate Estate в лондонското Сити. Ако се осъществи, продажбата ще донесе на компанията 1,7 млрд. долара. В момента Blackstone управлява имоти за 64 млрд. долара, като поделението е най-голямото от всички дейности на компанията и носи над половината от общата ѝ печалба.


Източник: Investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив