Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Окт 25, 2013

Българската компания за изграждане на соларни паркове и малки фотоволтаични инсталации Про Еко Строй ООД навлиза успешно на румънския пазар на възобновяеми енергийни източници. Компанията вече осъществи четири соларни проекта в северната ни съседка. Това са парковете Извоаларе (Izvoalare), който е само частично осъществен от българския екип, Титу (Titu) с мощност 9,4MW, Лучиянка (Lucianka) с мощност 7,5MW и етап първи от проекта Хусасу де Тинка (Husasau de Tinca) с мощност 1,25MW. Във всички тях Про Еко Строй е извършила дейности по пилотонабиване, а в четвъртия проект – изграждане на конструкцията и модулите, както и доставката на инверторите. Компанията е официален представител на Данфос за соларни инвертори за България.

„Компанията ни се принуди да се развива на международния пазар, тъй като българския сектор за фотоволтаични паркове е в застой. Радващото е, че завършването на четирите успешни соларни проекта в Румъния ни позиционира много добре на пазара в тази страна, който се развива с бързи темпове. Про Еко Строй вече е добре разпознаваема сред румънските предприемачи от сектора и очаквам скоро да привлечем нови клиенти сред тях. Това, заедно с добрите ни позиции в страни като Германия, ми позволява да съм оптимист за развитието на компанията“ - обяснява Николай Николов, основател и управител на Про Еко Строй.

Фирмата вече има в портфолиото си няколко успешни соларни проекта в чужбина, сред които са германските паркове в Унтерхайд (Unterhaid) с мощност 1,3MWp и в Ютербог (Jueterbog) с мощност 2MWp, както и соларният парк при Грейт Глеман (Great Glemhan), Великобритания с мощност 20MWp.

Повече за Про Еко Строй

Българската компания Про Еко Строй (http://www.proeco-bg.com/) предлага цялостно проектиране, изграждане и поддръжка на фотоволтаични съоръжения. Тя съществува от 2010 г. и днес в нея работят около 40 висококвалифицирани специалисти в сферата на проектирането, изграждането и управлението на соларни проекти. Броят на завършените от Про Еко Строй съоръжения вече надхвърля 30, както в България, така и в Германия, Румъния, Великобритания и Франция.


Източник: Newbusiness.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив