Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Юли 25, 2014

От 15 юни 2015 г. ще започнат да се издават електронни удостоверения за тежести, съобщи за Investor.bg изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Венцислав Спирдонов. На днешното си заседание министрите приеха промени в Правилника за вписванията, с които се въвеждат предпоставките за постепенната електронизация на процеса. Промените предвиждат заявлението за издаване на удостоверение да бъде подадено в една служба по вписванията и да бъде получено като заверен препис от заявителя в друга, посочена от него служба по вписванията, посочва се в съобщение на пресцентъра на Министерския съвет.

Освен това ще можем да подаваме заявления за удостоверения за собствеността върху недвижими имоти и за извършени вписвания по партидите им във всяка служба по вписванията в страната, а не в службите по вписванията, в чийто район се намира недвижимият имот.

С приетите днес промени в Правилника за вписванията се въвеждат и имотните партиди - единни досиета на имотите с всички промени на собствеността, промени на характеристиките, отразяване на споровете, тежестите върху имота и т.н. В ползваните сега за целите на вписването файлови имотни партиди липсват основни данни, като граници на имота и адрес, което води до невъзможност да се направи справка само по адрес на имота, посочва се в съобщението на Министерския съвет.

Предвижда се също така да се оповестяват актове, с които се удостоверява наследствено правоприемство. Службите по вписванията освен това няма да предоставят незаверени копия на вписани актове. Документите, които трябва да получават гражданите, ще са оригинали и заверени преписи, отразени в съответния регистър за преписите. С това според Министерския съвет ще се възпрепятства възможността за имотни измами.


Източник: Investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив