Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Май 24, 2013

Италианското правителство прие днес серия мерки, включващи премахване на особено оспорван от населението имотен данък и орязване заплатите на министрите, които едновременно са и членове на парламента, предаде Франс прес, цитиран от БТА.


"Приетият днес декрет дава отговор на семействата, на компаниите и на работещите", изтъкна премиерът Енрико Лета след заседание на министерския съвет на неговото коалиционно правителство на левицата и десницата. Той допълни, че първата мярка е премахването на имотния данък ИМУ (IMU), който домакинствата трябваше да започнат да плащат от юни, както и че правителството си е поставило задачата до 31 август да преразгледа изцяло данъчната система.

Премахването и дори връщането на платен имотен данък ИМУ беше основен аргумент в предизборната кампания на бившия премиер Силвио Берлускони за изборите през февруари. Берлускони и много от неговите приближени дори заявиха, че ще свалят правителството, ако този данък не бъде премахнат до края на август.

Както обеща при съставянето на правителството в края на април, Лета обяви и премахването на заплатите на министрите, които получават възнаграждение като депутати или сенатори. Министерският съвет одобри и отпускането на допълнително 1 милиард евро за фонда за техническа безработица. В същото време Енрико Лета обеща да спазва ограниченията за бюджетния дефицит.

 

Източник: www.dir.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив