Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Окт 23, 2013

Близо 117 хиляди домакинства вече са си закупили дърва за огрев. Със започването на отоплителния сезон все повече се търсят дърва за огрев, като само за последните две седмици около 20 хиляди домакинства са се снабдили с такива. Количеството реализирана дървесина за този отоплителен сезон е малко над 800 хиляди пространствени кубически метра.

Дърва на корен са добили около 40 000 домакинства, като количеството представлява приблизително 260 000 куб.м., а само за последните две седмици над 10 000 семейства са се възползвали от тази услуга, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Всяко домакинство има право да добие до 10 куб.м. дърва за огрев. Нужно е лицето да притежава и съответната квалификация и техника. Всички държавни горски и ловни стопанства разполагат с налични количества дърва на склад, а при нужда имат готовност да добият и реализират допълнителни кубици.

Цените на дървата, предлагани от горски склад, варират между 29 и 36 лв. за широколистните и средно по 21 лв. за иглолистните. Цената на дървата за огрев, добивани от самите лица, варира между 12 и 17 лв. за кубичен метър за широколистните, а за иглолистните съответно от 5 до 11 лв. Физическите лица закупуват дърва на корен за лична употреба от горските територии, собственост на общината, в която е постоянният им адрес или по списъци, изготвени от кметовете на общините или на населените места. Цените не включват разходите за транспорт, товарене и разтоварване. Тези дейности се заплащат от купувача.


Източник: Finance5.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив