Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Сеп 23, 2013

Устойчивото строителство е неделима част от философията на устойчивото градско развитие, показа международна конференция „BGBC GREEN FUTURE“, която започна вчера по повод световната седмица на устойчивото строителство. Домакин на форума под патронажа на министъра на инвестиционното проектиране проф. арх. Иван Данов е Варненският свободен университет "Черноризец Храбър".
„Устойчивото развитие не се налага като нещо хубаво само по себе си, а като фактор, определящ философията и дейностите в университета. Устойчивото развитие се предопределя от събитията от подобен мащаб и най-вече от позитивните резултати и натрупаната добавена стойност за нашите студенти”, каза в приветствените си думи при откриването на форума ректорът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” проф. д.пс.н. Галя Герчева.

Един от специалните акценти по време на конференцията е новата Магистърска програма "Устойчиво градско развитие", реализирана от Българския съвет за устойчиво развитие и Архитектурния факултет на ВСУ. Магистърската програма включва основните компоненти на устойчивото развитие като енергоефективни методи, модерни решения за строително проектиране, иновативни материали и технологии, енергиен сграден и фирмен мениджмънт. Те са съобразени с европейските политики за устойчиво строителство.

Изработването на интегрираните планове за възстановяване и развитие в духа на добрите европейски практики налага обучението на качествени експертни кадри, които да работят в областта на устойчивото градско развитие. Целта на програмата е да обучи първите в България експерти в областта на устойчивото строителство.


Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив