Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Авг 23, 2013

Атомните централи в САЩ не са адекватно защитени от заплахи. Това се посочва в доклад на Тексаския университет в Остин. Нито една от 104-те централи не e защитена срещу атаки, включващи повече нападатели, както при атаките през 2001 година, когато участваха 19 нападатели, се казва в документа.

Атомната регулаторна комисия в САЩ изисква от централите да имат защита срещу атаки, провеждани от пет или шест души, според доклада "Защита на американските ядрени съоръжения от терористични атаки".

Също така комисията не изисква централите да се защитават сами срещу атаки с РПГ-та и мощни снайперистки пушки. Трите изследователски реактора в САЩ, включително този в Гейтсбърг, Мериленд, на 39 километра от Белия дом, са захранвани с високообогатен уран, който ако бъде откраднат, може да бъде използван за ядрени бомби.

Централите твърдят, че са направили всичко за защита на обектите без драматично да увеличават разходите и че е отговорност на правителството да ги защитава срещу всяко нападение, посочва един от авторите на доклада.


Източник: Ekipnews.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив