Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Апр 23, 2013

Елитните квартали като Център, Иван Вазов и Бояна, са сред най-евтините райони, в които се оферират най-масово търгуваните жилища – двустайните. При гарсониерите и тристайните най-ниски са цените в кварталите Люлин, Павлово и Манастирски ливади.

Между 13 000 и 17 000 евро са най-евтините гарсониери. Справка в специализирания сайт imot.bg показва, че подобни имоти могат да се купят в райони като Люлин, Сухата река, Павлово и Манастирски ливади.

14 000 евро е цената на панелка от 30 кв.м, построена през 1965 г. Имотът е без ТЕЦ и се намира на първи етаж.

Цената на двустайните апартаменти започва от 39 000 евро в Стрелбище и Лагера. Срещу тази сума може да се купи имот от 50 кв.м. В центъра на София също могат да се намерят евтини жилища.

Имот от 64 кв.м, в сграда, построена през 2000 г., се оферира на стойност 42 900 евро. В квартал Иван Вазов също се предлагат сравнително евтини жилища с две спални. 50 000 евро е цената за 64 кв.м. За същата цена може да се купи и нов апартамент в Бояна с площ 60 кв.м.

Най-ниската цена за тристайно жилище е в Света Троица. Собственикът на имота, чиято площ е 91 кв.м, го продава срещу 45 000 евро. Имотът се намира на комуникативно място до метростанция. Разположен е в нов панел от 1985 г.

В Павлово и Стрелбище също могат да се намерят евтини големи апартаменти. Там цената е около 58 000 евро, сочи справка в сайта imot.bg.

При покупката на евтини жилища е много важно да се проследи дали имотът няма тежести – като възбрани, необслужван кредит или пък дали не е обявен на търг на публична продан.

Възможно е да има и дефекти като пукнатини, течове и други, които ще изискват значителна сума. В този случай е добре клиентът да сравни кое ще му излезе по-евтино – да прави ремонт или да да даде малко повече пари и да купи по-качествен имот.


Източник: www.profit.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив