Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Май 22, 2013

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) призова за промени в общите условия на "ЧЕЗ Електро България", след като установи, че изискването на компанията собствениците на имоти да имат солидарна отговорност с наемателя противоречи на рационалното потребителското поведение.

Антимонополната комисия се е самосезирала по сигнал на гражданин. В посочения текст енергийната компания изисква солидарната отговорност да е условие за откриване на партида на името на наемателя и да го снабдява с ток. Според КЗК правната уредба в енергийния сектор трябва да даде гаранции за ефективно потребителско поведение и да дисциплинира енергийните предприятия.

В съобщение, публикувано на сайта на комисията, КЗК посочва още, че няма правно ограничение, според което наемателите на недвижими имоти, въпреки че нямат вещни права върху тях, да бъдат считани за потребители на електроенергия и, съответно, да сключват самостоятелни договори с енергийните предприятия.

КЗК счита, че с цел яснота и правна сигурност, е препоръчително тази възможност да бъде изрично предвидена в приложимата нормативна уредба. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране може да направи преглед на общите условия на всички електроснабдителни предприятия, за да провери дали не съдържат подобни клаузи е препоръката на КЗК.


Източник: www.24chasa.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив