Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Ное 21, 2013

Общинският съвет на София прие декларация, с която настоява да получи отговор защо непрекъснато се разширява зоната за сигурност в центъра на столицата и така се блокира градът. Декларацията беше подкрепена от 43 съветници, групата на БСП беше против.

„Настояваме да получим отговор - защо продължава разширяването на периметъра за сигурност около сградите на основните институции, защо се нарушават разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите, защо се разрушават устоите на правовата държава? Усещането за военно положение нагнетява общественото напрежение. Противопоставяме се на всеки опит за прилагане на похвати от времето на режим в страната ни, осъден със специален закон. Настояваме отговорните институции да прекратят злоупотребите. Въвеждането на полицейски режим в центъра на столицата със задачата да се запази на всяка цена един партиен режим е недопустимо и неоправдано”, се казва в декларацията.

Вносителка на декларацията Малина Едрева от ГЕРБ.

Според БСП чрез декларацията ГЕРБ продължава да нагнетява напрежение.

При обсъждането на декларацията кметът на София Йорданка Фандъкова се противопостави на опитите на съветниците от БСП да прехвърлят отговорността по опазването на обществения ред на кмета и общината.

„Работим в доста добра координация и сътрудничество със СДВР, понякога спорим, но настоявам когато има необходимост, да се затваря и веднага след това да се пуска движението. Опитваме се в тази сложна политическа ситуация да осигуряваме възможния обществен ред и го правим заедно с органите на реда”, заяви Фандъкова.


Източник: Ekipnews.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив