Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Сеп 21, 2013

На фона на изгледите цените на жилищата да продължат да нарастват до края на тази година, политиците във Великобритания планират да обърнат внимание на опасенията за жилищен балон. Не всички обаче са доволни от евентуалните опити да се "смекчи" назряващото възстановяване в сектора, пише CNBC.

Комитетът за финансова политика на Bank of England ще се събере в сряда, за да обсъди дали комбинацията от държавни схеми за подпомагане на жилищния пазар и липсата на предлагане не предизвикват нов балон и дали и кога централната банка трябва да се намеси.

Няма съмнение обаче, че цените се покачват. В понеделник порталът за имоти Rightmove обяви, че очаква жилищата на Острова да поскъпнат със 6% през 2013 г. в сравнение с предишните прогнози за 4%. Увеличението се дължи на по-слабото предлагане на нови жилища.

Данните бяха публикувани, след като министърът на търговията Винс Кейбъл предупреди за "сериозен инфлационен натиск върху жилищните цени" в някои части от страната поради държавните схеми за ипотечно кредитиране за купувачите на първи дом.

Някои анализатори обаче не са сигурни дали държавата все още трябва да се намесва, особено като се има предвид, че жилищният сектор се смята за важна част от икономическото възстановяване на Великобритания. Компанията за управление на активи London Central Portfolio заяви, че опасенията за назряващ балон в жилищния сектор са "преждевременни" и намеса в случй на "краткосрочни движения" не биха били от полза.


Източник: Investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив