Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Юни 21, 2013

Джулиан Едуардс, управляващ директор на Tishman International за Европа взе участие в RINFOR – първия онлайн базиран международен форум за недвижими имоти и инвестиции, организиран от специализираната в тази област информационна агенция PropertyXpress.com. Тенденции на пазара в региона бяха откроени по време на дискусиите с водещи експерти в областта на недвижимата собственост от Източна Европа. Все повече компании търсят възможности за разширяване на портфолиото с инвестиции в страни като България и Румъния. Поради ниските данъци и висококвалифицирани кадри, търсенето на офис площи е по-високо в сравнение с други държави, а експертите са положително настроени към тази тенденция. Обект на дискусията бяха и пазарите на имоти в Сърбия, Гърция, Унгария, Хърватска. В тези страни инвестициите все още са малко.
 
„Търсенето на недвижими имоти в България се увеличава през тази година. Наематели от цял свят идват в България и региона. Компаниите са привлечени от плоския данък печалба и данъка върху доходите на физическите лица, които са 10%. Сред факторите, които ще привлекат инвестиции в бъдеще са и добре образованите кадри, които владеят много чужди езици, както и нивата на заплати и разходи, които са сред най-ниските в Европа”, каза Джулиан Едуардс.
 
В онлайн форума, освен представители на Tishman International, участваха и Люк Доусън, управляващ директор на Colliers International за Югоизточна Европа, Александър Флатц – ръководител инвестиции за централна и източна Европа на Urban Red и Маркъс Лайнингер, директор на SIMRES. В рамките на форума бяха коментирани прогнозите за пазарите в Сърбия и Хърватска за следващите 12-18 месеца, когато се очаква увеличаване на заетостта на офис площите. Въпреки това нивата на интереси са по-малки в сравнение с България и Румъния. Г-н Доусън сподели, че в действителност свободните офис площи клас А в България са по-малко от 10%. В Източна Европа, Македония се откроява като един нововъзникващ пазар . Там разходите за труд са по-ниски отколкото в Шанхай, по мнение на експертите, участници във форума. Въпреки че в последните години остава на фокус въпросът с китайските инвестиции, пазарите у нас и в Румъния остават по-интересни за производителите, отколкото за инвеститорите в недвижими имоти .
 
„В България все повече се повишава интересът за инвестиции от международни компании. Имаме запитвания от глобални финансови институции, кол центрове, фармацевтични и застрахователни компании, както и производители. В София идват основни наематели, познати в цял свят”, каза Джулиан Едуардс, изпълняващ директор на Tishman International за Европа. Повечето компании търсят да наемат сгради и офиси, сертифицирани по LEED. Това спестява от разходите за енергия на компаниите. Въпреки политическите рискове и нестабилността на страната инвеститорите продължават да търсят България. Пазарът на логистични площи в страната расте, а развитието му в следващите 5 години ще бъде в положителна посока.


Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив