Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Яну 21, 2013

София е втората най-евтина туристическа дестинация в Европа. Това показва класацията на онлайн изданието priceoftravel.com. В проучването са включени 47 европейски градове.

Престоят в столицата ни струва около 36 лева на ден, което е малко над 24 долара, сочи The European Backpacker Index 2013, като най-евтиният хостел излиза около 13-14 лева за нощувка с включена закуска, а храната за един ден – около 13 лева.

На първо място по евтиния обаче е Букурещ. Престоят в румънската столица излиза около 78 леи дневно, или 23 долара.

В класацията на най-евтините туристически дестинации преобладават градовете от Централна и Югоизточна Европа. Третото място е за полския град Краков, следван от Сараево в Босна и Херцеговина и украинската столица Киев.

Следват латвийската столица Рига, сръбската Белград, унгарската Будапеща, полската Варшава и хърватската Загреб.

На другия полюс е Цюрих в Швейцария, който за поредна година оглавява най-скъпите за бюджетните туристи дестинации. Дневният престой там излиза най-малко около 109 швейцарски франка, или приблизително 120 долара. Престоят в Осло, Норвегия излиза поне 110 долара.

Сред най-скъпите дестинации за бюджетни пътувания са също Венеция, Стокхолм, Хелзинки, Амстердам, Лондон, Брюксел, Копенхаген и Единбург.В средата на класацията са Барселона, Хамбург, Флоренция, Дъблин, Дубровник.


Източник: www.svobodnoslovo.eu

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив