Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Ное 19, 2013

Фирма „Р и М България“ ЕООД, част от швейцарския производител на медни и оптични решения за телекомуникационни мрежи Reichle & De-Massari AG (R&M), откри учебна лаборатория по кабелни системи в Техническия университет – Варна. Тя се намира в Катедра Компютърни науки и технологии на висшето учебно заведение.

Лабораторията беше официално открита на 06.11.2013 (сряда), от Александър Петров, Управляващ директор на „Р и М България“ и проф. д-р инж Овид Азаря Фархи, ректор на Технически университет – Варна, в присъствието на представители на висшето учебно заведение, партньори на компанията от региона и журналисти. Тя разполага с 14 места за обучение на студенти, а пасивното оборудването за нея е изцяло предоставено от компанията. То включва комуникационен шкаф, инсталационен кабел както и пълно окомплектовка на работните места, а системата е 10G BASE-T съвместима. Общата инвестиция на „Р и М България“ е близо 10 хил.  лева. Работата по инсталиране на кабелната система в  лабораторията и тестване на оборудването е извършена безвъзмездно от фирма „АКТ БГ“ ООД, гр. Варна, която е дългогодишен партньор на „Р и М България“.

Инвестицията на „Р и М България“ в Техническия университет Варна е част от дългосрочната политика на компанията в подкрепа на българското образование. Припомняме, че през май 2008 г. тя откри Учебна лаборатория по кабелни системи в ректората на Техническия университет София. С настоящото откриване на учебната лаборатория във Варна компанията отново доказва своя ангажимент за развитието на образованието в тази специфична технологична област в България.

Фирма „Р и М България“ е създадена след като през март 2008 г. швейцарската R&M анонсира придобиването на 100% от българския дистрибутор на медни и оптични кабели, структурни кабелни системи и компоненти за структурно окабеляване ФриНет ЕООД. Новосъздаденото дружество води търговските операции на компанията майка в Сърбия, Македония, Гърция, Турция и Кипър, а от началото на 2011 г. към отговорностите му се причисляват и пазарите в Албания, Босна и Херцеговина, Хърватска, Косово, Черна Гора, Румъния и Словения. Още тогава R&M демонстрира своя интерес към България като център за операциите и бъдещите си инвестиции в региона. Припомняме, че през миналата година компанията изгради в София завод за производство и асемблиране на фиброоптични компоненти – пачкорди, пигтейли и цели платформи, а общата инвестиция в проекта е над 17 млн. лева.


Източник: Newbusiness.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив