Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Юли 19, 2013

Детройт стана най-големият град в историята на САЩ, подавал документи за защита от банкрут. Градът дължи над 20 милиарда долара. Някога четвърти по големина град в САЩ, населението на Детройт намаля повече от двойно - от 1,8 млн. през 1950 г. до 685 000 днес. А престъпленията, бягството в предградията и оставената празнота от автомобилната индустрия буквално ликвидираха неговите основи.

Детройт, който някога беше сърцето на американската автомобилна индустрия, стана най-големият град в САЩ, който обявява фалит. От златното време за автопроизводителите преди 60 години, в Детройт вече живее половината от тогавашния брой жители. Заедно с намаляването на населението основните компании постепенно изоставиха града, нанасяйки тежък удар върху данъчните приходи. Гражданите на Детройт заслужават възможност, която ще им позволи да се измъкнат от спиралата, която води до все по-малко ефективни обществени услуги, обясни Рик Шнайдер, губернатор на щата Мичиган, в придружителното писмо към документа, внесен в съда.

"Едно от нещата, които искам да кажа на моите съграждани, е, че колкото и да е тежко, аз наистина не исках да се стига дотук. Но няма друг изход - правим най-доброто, което можем, за бъдещето на този град", заяви Дейв Бинг.

От 1,8-милионния Детройт през 1950 г. днес са останали 685 хиляди души. Това бе съпроводено от масово бягство на бизнеса и рязко спадане на данъчните постъпления. Постепенно много сектори бяха свити и най-известният пример за тази социална диета е спирането на осветлението в някои квартали през нощта. Хванат на тясно, градът обяви миналия месец, че ще просрочи част от 18,5- милиардния си дълг в щатски долари.


Източник: www.ekipnews.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив