Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Юни 17, 2014

Коментари: 1

Ремонтът на „Женския пазар” променя облика на мястото, като целта е да се превърне в интересно градско пространство за пазар и култура. Проектът за реконструкцията е обсъждан многократно с гражданите, с инициативния комитет. Това заяви кметър на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на „Женския пазар”.

Най-трудната част от мащабния ремонт е била реконструкцията на подземната инфраструктура.

Извършена е цялостна подмяна на ВиК мрежата, като беше една от най-старите канализационни мрежи от 40-те години на миналия век, обслужвала не само пазара, но и целия квартал наоколо. Извършена е и подмяна на електрическите мрежи и е изградено ново улично осветление.

Пилотно на пазара се изпълняват подземни контейнери за боклук, които са 12 броя с обем от 1 кубик и 4 броя с обем от 3 кубика. На определени места ще има по два контейнера за разделно събиране на отпадъците. Ще се се предвиди обозначение на български и на английски.

Реконструкцията на „Женски пазар” в частта от ул.“Кирил и Методий“ до ул.“Екзарх Йосиф“ се извършва със средства по инициатива “Джесика“. Стойността на ремонта е 8,2 млн.лева с ДДС и това е първият осъществен проект за София заедно с ФУГРС – Фонд за устойчиво градско развитие на София.

По проекта се изпълнява подмяна на настилките, изграждане на 90 нови търговски обекта, общо 7 сгради, както и галерия, заведение за хранене, кафене.

Ще се изграждат детска площадка и градини с озеленяване, като зони за отдих с пейки и чешми.

 

Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Пазарът не е място за култура, а за покупка на здравословни храни !!! Само в страната, където чрез храната убиват народа пазарът е място за култура . Престъпление е да се похарчат толкова пари за пазар и д асе говори за култура ! Защо нямаше снимки на ремонта и камери онлайн ? Талашитът подходящ ли е за строителство на павилиони ??? Е, това е България . Ще бъде лачено година - две и после ще стане каквото трябва да бъде ...

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив