Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Май 17, 2013

Министерството на регионалното развитие и благоустройството въвежда в тестов вариант електронно четири от предоставяните досега услуги. До края на май ще бъдат въведени електронен документооборот или т.нар. безхартиен офис. След месец четирите услуги ще работят нормално, като ще позволяват на гражданите, бизнеса и общините да заявяват издаването на най-използваните разрешения от ведомството по електронен път.

В момента се разработва и внедрява електронен публичен регистър на издадените предварителни разрешения за строеж в свлачищен район.
Условието да се изпълняват е-услугите е наличие на електронен подпис от заявителя.

За по-голяма сигурност на електронните транзакции е извършен и сертификационен одит на системата за управление на качеството и информационната сигурност. Предстои до седмица тя да бъде сертифицирана по ISO 27001 и ISO 9001, което гарантира качеството и сигурността на административните и електронните услуги.

Електронните услуги са разработени в рамките на проект "МРРБ – ефективна, модерна и прозрачна приходна администрация в услуга на гражданите и бизнеса", финансиран по ОП "Административен капацитет".

Достъпни до месец е-документи от МРРБ

- разрешения за оценяване на съответствието на строителни продукти;
- разрешения за издаване на технически одобрения;
- одобряване на технически и работни инвестиционни проекти за обекти на техническата инфраструктура с обхват и значение за повече от една област и за обекти с национално значение;
- издаване на разрешения за строеж за обекти на техническата инфраструктура с обхват и значение за повече от една област и за обекти с национално значение.

 

Източник: www.gotovi-proekti.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив