Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Дек 13, 2013

Наемателите в София ще имат собствена партида за плащане на парно и ще бъдат отговорни пред местната "Топлофикация" за забавени сметки. Това предвижда една от промените в Общите условия на столичното топлоснабдително дружество, които бяха обсъдени с ДКЕВР. По този начин наемателите на топлофицирани апартаменти вече няма да могат да товарят хазяина с неплатени сметки.

С новите Общи условия на "Топлофикация София" се дава възможност клиентите да избират сами коя сметка да платят, ако са натрупали дълг от две или повече фактури. Това ще улесни абонатите и ще им осигури повече свобода при планирането на семейния бюджет. Собствениците на апартаменти в даден блок ще могат да изискват от "Топлофикация" да увеличава или намалява топлинния товар на системата в сградата, съобщи председателят на ДКЕВР Анжела Тонева. Тя допълни, че като цяло новите Общи условия дават по-големи права на гражданите за контрол над "Топлофикация".

Самото дружество пък ще бъде длъжно да следи потреблението и данните в абонатната станция, на база на които да подава адекватно количество топлина. Така клиентите ще получават по-справедливи сметки. От "Топлофикация" обаче заявиха, че абонатните станции разполагат със съответните датчици и се саморегулират в зависимост от потреблението в сградата и температурата. Окончателният вариант на новите Общи условия ще бъде одобрен от ДКЕВР на 6 януари.


Източник: Стандарт

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив