Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Авг 14, 2013

Водещи световни експерти от сектора на имотите бяха включени в организация, която да разработи глобален стандарт за сектора, съобщи онлайн изданието PropertyEU.info. В свое официално изявление британската Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) разкри, че Международната коалиция за стандарти за оценка в сектора на имотите (IPMSC) е избрала 19 експерти от цял свят като членове на комисията по създаване на стандартите за оценка.

Въпросната комисия ще работи независимо и е натоварена със задачата да изготви и консултира индустрията по въвеждането на методология за глобални стандарти за оценка. В момента активите в имотния сектор се оценяват различно и методологията варира сериозно в отделните държави, което затруднява усилията на глобалните инвеститори и наематели да ги сравняват точно.

С въвеждането на стандарта имотите ще бъдат оценявани по еднакъв начин, което ще създаде един по-прозрачен пазар, по-силно инвеститорско доверие и по-голяма стаблиност, отбелязват от RICS. Комисията ще започне работа незабавно, като стремежът е проектодокументът от работата ѝ да бъде готов и предложен за широка дискусия в началото на 2014 г.


Източник: www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив