Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Фев 13, 2013

Коментари: 1

Нов мултифункционален център за спортни и културни събития ще бъде изграден в София през 2014 година от световния лидер в производството на изкуствени катерачни стени – Walltopia, съобщиха за „1към1“.

Инвестицията в размер на 15 млн. лв. включва разработката на проект и изграждането на мултифункционална сграда с обща разгъната застроена площ от 8000 кв.м. непосредствено до метростанция Младост 3. Aрхитектурният идеен проект ще бъде избран през март 2013 г. като финален етап на стартиралия в рамките на Sofia Architecture Week 2012 отворен международен конкурс.
 
Концепцията на Collider Activity Center е изцяло нова за София, защото за пръв път едно място обединява културата и спорта, благодарение на иновативни архитектурни и дизайнерски решения. Различни типове катерачни стени, парк, фитнес център, плувен басейн, зали за спорт и танци, SPA център, ресторант и бар ще са само част от предложенията за модерните хора в столицата.
 
Конкурсът за избор на идейния архитектурен проект ще протече в един етап, като през март 2013 международно жури с участието на Райнард Йокс, партньор на световноизвестния архитект сър Норман Фостър във Foster + Partners, ще селектира пет финалиста. Инвеститорът в проекта – Walltopia, ще избере един от петте проекта, който тепърва ще бъде реализиран.
 
„До момента имаме получени над 300 проекта от 68 страни в целия свят, което прави конкурса най-голямата подобна надпревара, организирана някога в България”, обясни арх. Васил Шарланов от Walltopia.
 
В зависимост от сроковете на изпълнението на техническото проетиране на Collider Activity Center, строителните работи могат да започнат още през лятото на 2013 г. От Walltopia предвиждат ежегодно в Collider Activity Center да се провежда среща на някои от най-добрите български архитекти, скулптори и художници, които заедно да изграждат катеруеми болдър скулптури в парка.
 
 
Източник: www.1kam1.com
 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

ДО метростанция Младост 3 ... Както прогнозирах животът в София ще се движи около МЕТРОТО . Във всеки район ще има по нещо ново, но истинската промяна ще бъде около метростанциите . Това няма как да не се отрази на наемите и цените на имоти близо до метростанция.

Още публикации

Тагове

център

  

софия

  

катерачни

  

стени

  

walltopia

  

проект

  

март

  

2013

  

етап

  

collider

  

activity

  

center

  

проекта

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив