Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Сеп 12, 2013

Живеещите в синята и в зелената зона на София да заплащат такса от 10 лева за винетните стикери. Така те ще могат да паркират автомобилите при домовете си. Това предлага Софийският обществен съвет. Предложението е отправено във връзка с промени в наредбата за паркирането в централната градска част, които ще влязат в сила от октомври.

Таксата покрива разходите по издаването на стикера съгласно Закона за местните данъци и такси, а размерът й е аргументиран в доклад на заместник- председателя на транспортната комисия в Столичния общински съвет Вили Лилков.

От обществения съвет предлагат таксата от 10 лв. да важи не само за първия, но и за всеки следващ автомобил, ако в домакинството има повече от една кола. Предложението е внесено в сряда на заседание на транспортната комисия към СОС. Предстои то да бъде обсъждано през следващата седмица.

Според сега действащите правила, живеещите в центъра на София, желаещи да паркират в близост до домовете си, заплащат съответно 150 и 100 лв. на година за синята и зелената зона за първи автомобил. За втори размер дължимата от тях такса е в троен размер.

Въвеждането им предизвика акции на гражданско недоволство.


Източник: Ekipnews.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив