Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Юни 11, 2013

Столичният квартал Бистрица, който се намира в подножието на Витоша, е новата дестинация, към която ще се насочат заможните инвеститори в жилищни имоти.

Уникалното в концепцията на комплекса са значително по-големите парцели, върху които ще бъдат изградени самите къщи и различният им дизайн. Това съобщи Весела Илиева, изпълнителен директор на Unique Estates, по време на представянето на бъдещата резиденция "Калина" – първия луксозен проект от 2008 г. насам.

Общата площ на парцела е 30 дка, от които 10 дка ще бъдат продадени само на един собственик. Останалите 20 дка са разделени между 8 парцела с размери между 2600 кв.м и 100 000 кв.м. Сегашните комплекси предлагат малки парцели – около 500 кв.м – и типови къщи. Собствениците на комплекс "Калина" ще могат сами да изберат как да изглежда къщата им, а в случай че решат да се доверят на инвеститорите от "К&К инженринг", биха могли да използват готови проекти. Инвеститорите имат разработени 9 проекта на къщи, които при заявен интерес от купувачите могат да бъдат реализирани в рамките на 18 месеца.

"Клиентите обаче ще имат свободата сами да изберат проектантски екип, строителна компания и организация на строителния комплекс", обясни Тодор Кавръков от "К&К инженринг".

Цената за кв. м земя е 180 евро, като срещу тази сума бъдещите купувачи ще получат освен земята, върху която ще се намира домът им, и напълно изградена инфраструктура. В следващите 6 месеца се очаква инфраструктурата да бъде завършена.

"Клиентите, които ще си купят имот в комплекса, са с различен профил от този на клиентите в другите квартали в полите на Витоша – те не купуват първи дом, имат опит с първата си къща и достатъчно средства да си позволят да живеят в по-отдалечен квартал, какъвто е Бистрица", обясни още Илиева. Това са хора на възраст над 40 г., мениджъри на български или чужди компании, готови да отделят за подобна инвестиция над 500 000 евро.

Изключително внимателен ще е подборът на бъдещите съседи – ще бъдат селектирани между 6 и 9 семейства, които ще трябва да спазват специален правилник. И въпреки че клиентите ще имат свободата да изберат сами визията на новия си дом, те ще трябва да се съобразят с етажността, както и с мястото в рамките на парцела, което проектантите са предвидили за строителство.

Сред плюсовете на комплекса ще бъде и завършеното строителство в близост до него – съседните парцели вече са застроени със стилни нови къщи и няма опасност в бъдеще да бъде построен жилищен блок в съседство. До резиденция "Калина" се стига по напълно асфалтиран път, а сред другите му преимущества са гледката към планината и близостта до бъдещия търговски и развлекателен комплекс Sofia Ring Mall.

Изграждането на общите части и поддръжката на комплекса ще бъдат осигурени от "К&К инженеринг". От компанията ще предложат на бъдещите клиенти освен стандартните услуги по поддръжка и ремонтни дейности и почистване, осигуряване на камериерки, пазаруване, готвене, пране, почасови грижи за деца и възрастни хора.

От Unique Estates са категорични, че развитието на такъв вид луксозни проекти има бъдеще у нас, тъй като подобни идеи вече са реализирани в други столични квартали.
Комплекси от този тип са особено успешни в страни като Испания, Франция и Дубай – затворени селища, които имат перфектна инфраструктура, а строителството на всяка къща е по дизайн на клиента. У нас запитвания за луксозни къщи, чиято цена надхвърля 500 000 евро, се правят най-често за райони като Камбаните и Железница. В същото време отсъства какъвто и да било интерес към Банкя – там се предлагат достатъчно имоти, но няма никакво търсене.


Източник: www.stroitelstvo.info

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив