Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Юли 9, 2013

Проектът за третия лъч на софийското метро вече е готов.

"Подготвяме апликационна форма, която да внесем за одобрение и финансиране от фондове на ЕС", обясни шефът на столичния "Метрополитен" Стоян Братоев. Вчера заедно с кметицата Йорданка Фандъкова те инспектираха строителството на отсечката от бул. "Цариградско шосе" до летище София. Фандъкова отчете, че се работи по всички участъци на трасето, което е 8 км със 7 станции. Изпълнени са почти 21% от строителните дейности, а крайният срок за предаване на обекта е април 2015 г.

Дотогава от кметството се надяват да бъде одобрен и проектът за третия лъч. Той ще е с дължина от 16,5 км и 19 станции. Трасето ще е от бул. "Ботевградско шосе" през центъра до жп линията за Перник в жк "Овча купел". Според прогнозните планове линията може да бъде завършена през 2018 г. С нея делът на подземната железница в схемата на градския транспорт вече ще е над 50%. Само тази линия ще превозва 160 хил. пътници.

Според идеята за метрото на София през 2020 г. ще разполага вече с 80 км трасета и 75 станции. Метрото ще изпълнява 65% от градските превози, а в него ще се возят 550 хил. пътници дневно. Паркингите към станциите ще осигурят над 3500 места. Заради по-бързия превоз столичани ще спестяват по 160 000 човекочаса дневно.


Източник: www.news.bg

 

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив