Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Юли 8, 2013

Три нови детски градини и две значими разширения на съществуващи градини ще започне до седмица.

Две нови градини ще са има селата Кумарица и Герман. Това ще бъдат зелени сгради, които ще се отопляват посредством термопомпи и слънчеви батерии – това каза кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова по време на проверката си на строителството на детска градина в Лозенец. Детската градина в Кумарица ще бъде за шест групи, а тази в Герман за пет.

През следващата седмица ще започне строителството и на разширение на ЦДГ №23 в район Младост за седем групи и разширение на ЦДГ 151 в район Оборище за три групи. Изграждането на нови детски градини е начинът за решаване на проблема с дефицита на места в заведенията за най-малките, посочи Фандъкова.

Новото детско заведение в Лозенец пък е проектирано за общо 140 деца в шест групи – две яслени и четири градински. Сградата е решена на два етажа с отделни входове за градинските и за яслените групи. Изградени са физкултурно-музикален салон и кухненски блок. Осигурена е достъпна среда – асансьор, външна рампа с парапет и санитарен възел за деца в неравностойно положение. Строителството трябва да приключи през февруари, но изграждането напредва бързо и сроковете ще бъдат съкратени, обещаха от фирмата изпълнител.

Кметът на район „Лозенец” Любомир Дреков показа на столичния кмет изградената в непосредствена близост до детската градина- нова детска площадка. Любомир Дреков бе поел ангажимент пред гражданите, живеещи в квартала, за изграждане на площадката преди няколко месеца. Ще бъде изградена и пътна връзка, която да обслужва квартала и родителите, които идват да оставят с автомобили децата си, каза още кметът на Лозенец.



Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив