Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Май 7, 2013

Благоевград, Гоце Делчев и Петрич получават по пет милиона лева за подобряване на градската среда, съобщиха от областния информационен център в Благоевград.

Проектите и на трите града в областта, които бяха допустими за кандидатстване по схемата "Зелена и достъпна градска среда", са одобрени за получаване на безвъзмездна финансова помощ с решение на управляващия орган на ОП "Регионално развитие" от 29 април т.г. Проектите по програмата са насочени към подобряване на  физическата и жизнената среда в българските градове.

В одобрените проекти са включени дейности за изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих като паркове, зелени площи и детски площадки, изграждане, реконструкция, рехабилитация на пешеходни алеи и тротоари, изграждане на велосипедни пътеки и алеи, пешеходни зони. Те предвиждат също рехабилитация и реконструкция на улични мрежи, въвеждане на енергоспестяващо улично осветление, създаване на достъпна архитектурна среда.

Общата стойност на одобрената безвъзмездна финансова помощ по трите проекта възлиза на близо 15 милиона лева, уточняват от областния информационен център в Благоевград.


Източник: www.news.bg
 

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив