Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Авг 6, 2013

Двойно са се увеличили приходите от туристи, които посещават Пловдив тази година. В летните месеци градът отново е пълен с посетители от целия свят. Добрата новина е, че все повече индивидуални туристи идват в града. А съотношението българи – чужденци е поравно. Французите пък водят класацията на най-многобройните гости в града на тепетата.

Макар че в Пловдив няма море, през летните месеци градът е пълен с туристи от цял свят.

"Аз съм от Бразилия. Пристигнах вчера при мои приятели българи. Много е красиво в Стария град. А всичко, което видях, е поне с 1000 години по-старо, отколкото в страната ми", споделя Ребека – туристка от Бразилия.

"Аз съм от Австралия, от пет дни съм в България на път за Истанбул. В Пловдив дойдохме от Черноморието, но тук е много по-различно. Има много стара история, няма нещо, което да не ми харесва тук", казва Ноуел, турист от Австралия.

"Аз съм от Китай. Приятелят ми планира нашето пътуване. Пловдив е много приятно и спокойно място", разказва Ву – турист от Китай.

Приходите от туризъм тази година са скочили с 60% отчитат от Институт "Старинен Пловдив". Лошото е обаче, че хотелите не са пълни, което означава, че посетителите не се задържат дълго в града.

Иначе над 11 000 души са дошли в града на тепетата. Поравно са посетителите от България и чужбина. От чужденците преобладават гостите от Франция.

От тази година всяка сряда сутрин и следобед от центъра на Пловдив тръгва безплатен пешеходен тур из града. За първи път общината предлага и индивидуална обиколка на Стария град с екскурзовод срещу цена от 60 лв. Работещите в сферата на туризма обаче казват, че са нужни още усилия за популяризирането на България извън граница.

В Пловдив предстои да се въведе единен билет за всички обекти на територията на Стария град. А културните забележителности ще бъдат отбелязани и по спирките на градския транспорт.


Източник: www.ekipnews.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив