Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Фев 6, 2013

Коментари: 1

До пет години знаковите централни места в София ще имат нова визия. На този етап обаче няма яснота за бъдещето на паметника "1300 години България", който се намира пред НДК. Това заяви главният архитект на София Петър Диков пред БНТ. Диков бе потърсен, за да направи коментар във връзка с бъдещите планове на Столична община за преструктуриране на централната градска част на София.
Относно цялостната визия на центъра на София той обясни, че се работи върху реконструкцията на булевард "Витоша" и очакванията са до края на годината да бъде завършен. Също така архитектът заяви, че предстои обявяване на конкурси за обновяване и на други градски части, които са знакови, и ще се подготвят да кандидатстват за европейски средства.

"Пуснали сме международен конкурс за Св. Неделя. Аз лично имам там сериозни очаквания, че ще се явят добри проекти. Това е изключително важно място не само за София, тъй като под площад Св. Неделя се намира археология, която е със световно значение", сподели Петър Диков. По негови думи промяна ще има при осветлението на централните булеварди и улици в София. Вместо старите жълти крушки и осветителни тела вероятно ще се върви към опставяне на енергоспестяващи.

Диков коментира и бъдещото демонтиране на паметника "1300 години България", който се намира пред НДК. Диков обясни, че общината е направила допитване до жителите на столицата за тяхното мнение относно монумента.  По думите му повечето от софиянци са за частично или напълно премахване на паметника. "След това обаче трябва да измислим какво да има на това място", добави главният архитект.

"Решихме да направим конкурс, да съберем предложения от художници и архитекти как да изглежда това място. Имаше много предложения, някои от тях екзотични, сред които и паметник на Хан Аспарух", посочи още той.

 

Източник: www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Около НДК се говори, че Старчев изнудва Общината да му изплати премахването на опасният МеталАрт .

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив