Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Сеп 4, 2013

Столична община планира общинските данъчни служби да бъдат свързани с КАТ и с имотния регистър, съобщи в. “Монитор“. "До броени дни ще обединим в обща база данни 22 районни данъчни служби, а на следващ етап ще е свързаността с КАТ и имотния регистър”, уточни заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов.

Целта е собствениците да не могат да укрият автомобилите и притежаваните от тях апартаменти и къщи и да не си спестяват плащането на налози. Единната база данни на данъчните ще дава възможност да се внасят пари за данъци навсякъде, а не само в района, в който е имотът например. Данъчните служби ще предлагат и други услуги – например за липса на данъчни задължения, без значение къде е регистриран апартаментът или къщата.

Търсят се варианти и да се скъси срокът за издаване на данъчна оценка. Сега това може да стане минимум за 3 дни, като се плаща такса от 34 лв., за седмица струва 24,50 лв., а за две седмици - 17 лв. Скъсяването на срока обаче ще доведе и до нова цена. „Най-вероятно тя ще е нещо средно между стойността на експресната и на обикновената поръчка”, допълни зам.-кметът.

Той отчете, че промоцията през май и юни за регистриране на автомобили в общината, за които това не е направено в законовия срок, е била успешна. „Собствениците регистрираха 3413 автомобила”, каза Дончо Барбалов. Гражданите са платили минимална такса от 20 лв., а фирмите – по 100 на возило. Съвсем скоро ще има връзка на общинските данъчни служби с „Автомобилна администрация”. Така на МПС без платен налог няма да може да се направи технически преглед.


Източник: Dir.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив