Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Авг 1, 2013

Продажбите на нови домове в САЩ достигнаха пет-годишен пик през юни. Данните дойдоха едновременно с констатации за повишена дейност на фабриките през юли, подхранвайки надеждите за увеличаване на икономическия растеж през третото тримесечие.
 
Без да показва признаци на забавяне пред лицето на по-високите лихви по ипотечните кредити, продажбите на еднофамилни къщи са се увеличили с 8,3% - най-високото ниво от май 2008 г. насам, според Министерството на търговията. Продадени са около 497 хиляди жилища.
 
Икономистите, които очакваха продажбите да достигнат около 482 000, казват, че купувачите са се втурнали към пазара, за да използват по-ниските цени в очакване на увеличението на лихвите по ипотеките.
 
"Последното увеличение на лихвите по ипотеките не забави търсенето, тъй като достъпността на имотите остава висока", заяви Боб Уолтърс, главен икономист в Quicken Loans в Детройт. "Ние, обаче, виждаме повишена „спешност“ от страна на потенциалните нови купувачи на жилища, тъй като те искат ад се възползват от днешните рекордно ниски цени."
 
В сравнение с юни миналата година, продажбите на еднофамилни жилища за второто тримесечие са се повишили с 38.1% -най-голямото увеличение от януари 1992 година.


Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив