Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Мар 1, 2013

През кръстовището на две нива на бул. “Акад. Ив. Гешов“ и бул. “България“ в пиковете часове ще може да се преминава най-много за две минути. Предвижда се то да бъде готово през пролетта или лятото на 2014 година, строителството започва тази есен. Това съобщи в Столичната община зам.-кметът на София Любомир Христов, който представи проекта заедно с инж. Сергей Стойков, директор на дирекция "Инфраструктурно строителство" към фирмата изпълнител - "Балканстрой" АД. Стойността на проекта е 22 484 лв. без ДДС, срокът за изпълнение - 230 дни. Средствата са осигурени от Столичната община и от Европейската инвестиционна банка, те вече са налични, посочи Любомир Христов.

Кръстовището представлява стоманобетонна конструкция - масивна централна колона, за която са закачени стоманобетонни въжета (ванти), които държат второто ниво на кръстовището. Колоната, с диаметър 2.5 метра, ще стъпва в подлеза, поради което някои от помещенията там ще трябва да бъдат премахнати. По всяка вероятност няма да бъдат засегнати търговски помещения, уточни Сергей Стойков. Той каза, че целият подлез ще бъде използван като вестибюл за бъдещата метростанция.
 
Движението по горното главно ниво на кръстовището ще е кръгово и в две ленти, като на долното ниво ще бъдат забранени левите завои - именно това ще позволи преминаването да става за две минути, посочи Стойков. Двулентово ще е и движението на входовете и изходите към кръговото движение. 45 метра ще е вътрешния диаметър на кръга, външният ще е 65 метра. Стойков отбеляза, че трамвайната спирка в района ще бъде запазена, защото в бъдеще тя ще бъде важна връзка между трамвая и третата линия на метрото.
 
Предвижда се да бъде изградена пешеходна пасарелка, за да може да бъде премахнат светофарът на ул. "Урвич". Ще бъде направено всичко възможно, докато трае ремонтът кръстовището на бул. "България" и "Гешов" да не бъде затваряно дори за ден, увериха от фирмата изпълнител. За двете жилищни сгради, които са разположени най-близко до кръстовището по време на строежа ще бъдат поставени шумоизолиращи прегради. Любомир Христов посочи че в момента е в ход обществената поръчка за рехабилитацията на трамвайното трасе по бул. "България", планирана за това лято със средства на ОП "Регионално развитие".
 
 
Източник: www.dir.bg
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив