Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Апр 17, 2013

Чиновници, които бавят издаването на документи на фирми и граждани, ще бъдат глобявани. Ако не бъде спазен срокът, парите за закъснението ще бъдат възстановявани на хората и бизнеса.

Това обяви Лиляна Павлова, водач на листата за депутати на ГЕРБ във Варна на среща с представители на Камарата на архитектите в морския град. Общият устройствен план на Варна, заедно с подробните устройствени планове трябва да станат публични документи и да се качат на сайта на общината.

Нещо повече, ще настоявам там да се публикува всяко разрешение за строеж, за да знае обществеността какво ще се случва занапред, обеща Павлова. Вашата компетентност и експертност е необходима и може да се включите в разработването на интегрирания градски план за развитие на Варна в следващия програмен период, добави тя.

”От следващата седмица започват консултациите по обсъждането му и всеки, който се интересува може да получи информация за плана. До края на май той трябва да бъде одобрен”, уточни областният координатор на ГЕРБ Варна Иван Портних, който е втори в листата с кандидатите за народни представители и също участва в срещата.

Павлова представи програмата на ГЕРБ за управление в следващите 4 години, ако партията спечели предстоящите избори.

Варна вече има одобрен ОУП и трябва да се ускори работата по усвояване на европейските средства. Градът получи средства колкото Бургас, но там усилията на местната власт са видими, докато тук процесите са забавени, посочи Павлова.

Тежки и бюрократични са изискванията на енергото и на ВиК по присъединяването на нова инфраструктура. Инвеститорите трудно разбират защо трябва да построят сами обекти, които са тяхно задължение.

Какво може да направите да се преодолеят подобни спънки, попитаха архитектите. Районът е атрактивен и има инвестиционен интерес, но бюрокрацията отблъсква, допълниха те.

Лиляна Павлова посочи, че ангажиментите на ГЕРБ при следващ мандат предвиждат премахването на част от регулаторните и лицензионните режими. По този начин ще облекчим бизнеса и инвестиционните намерения по-лесно ще се реализират, смята тя.

Програмата ни предвижда да бъдат налагани санкции на държавните чиновници, които бавят преписки или съгласувателни процедури. Ако не бъде спазен срокът за тяхното издаване, то парите за закъснението ще бъдат възстановявани на гражданите и на фирмите, допълни бившата строителна министърка.

За инвеститорите от клас А и Б занапред държавата ще има задължение да изгражда съпътстващата инфраструктура. Изграждането на водния цикъл на града, заедно с дълбоководното заустване в Златни пясъци, предвижда инвестирането на над 50 млн. лв., каза водачът на листата.

Не са малко средствата и ефектът от тях ще бъде усетен бързо, допълни Павлова. Представителите на Камарата на архитектите посочиха, че трудно работят с общината, имат проблеми с движението на кореспонденцията им и липсва правилник за работата на главния архитект. Това са проблеми, които ще намерят решение на предстоящите избори на кмет, посочи Павлова.

В срещата с архитектите участваха още Емил Радев, Даниела Панайотова, Валери Колев, Благой Иванов, също кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ – Варна.

 

Източник: www.dartsnews.bg
 

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив