Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Ще проверяват реките в София за нерегламентирано строителство и отпадъци

Започва проверка на водосборните басейни на реките в София за нерегламентирано строителство и изхвърлени строителни отпадъци, съобщи пресцентърът на Столичната община.

 
Проверката е разпоредена от кмета на София Йорданка Фандъкова след работно заседание във връзка с преодоляването на последиците от интензивните валежи, както и за набелязване на мерки за ограничаване на щетите от тях.
 
Проверката ще обхване кварталите от Подвитошката яка и ще се осъществи от районните администрации "Витоша" и "Панчарево", служители на Столичния инспекторат и дирекция "Контрол по строителството". Комисиите ще установят актуалното състояние на речните корита и да предприеме мерки за почистването им от наноси и земни маси след валежите. За състоянието на реките районните кметове подават ежемесечни доклади до Столична община.
 
Столична община ще възложи проект за укрепване на компрометирани участъци от речните корита, преминаващи през районите "Връбница" и "Нови Искър".
 
Започната е работа по изготвянето на хидроложка карта на реките, преминаващи през територията на общината, като приоритетно ще се изработят карти за район "Витоша".
 
Столичният инспекторат, почистващите фирми и "Софийска вода" ще почистят шахтите в районите, засегнати от проливните валежи. Ще се възложи и възстановяването на моста в кв. "Михайлово" в град Банкя. От 2006 до 2010 г. са коригирани речните корита на река Новачица - от бул. "Драган Цанков" до СБАЛНП "Св. Наум", река Въртопо, където е изграден и чакълозадържател, река Слатинска - от ул. "Гео Милев" до ул. "Кривина", река Слатинска - от ул. "Д-р Иван Селимински" до жп линията София-Пловдив, река Слатинска - от бул. "Владимир Вазов" до ул. "Константин Фотинов", река Владайска - от бул. "Овча Купел" до бул. "Никола Петков", река Владайска - от бул. "Овча Купел" до ул. "Житница".
 
През тази година са почистени около 25 км речни корита на територията на общината, сред които на реките Владайска, Клисурска, Какач, Банска, Перловска, Дреновичка, Слатинска, Сухата река, Аджибарица, както и дерета в селищата Лозен и Кокаляне, канал в с. Мировяне, вследствие на направените почиствания е повишен оттокът по речните корита и намалява рисковете от разливи, допълват от пресцентъра общината.
 
 
Източник: econ.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив