Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Цените на тока ще продължават да растат, прогнозират експерти

Цените на тока в България ще продължат да се увеличават, прогнозира пред БНР директорът на икономическата програма на Центъра за развитие на демокрацията Руслан Стефанов.

 
Причината не са само "зелените" енергийни източници, за които се твърди, че ще повишат цената на електроенергията, допълни той.
 
Според Стефанов истината е, че всички останали мощности - нова атомна електроцентрала, удължаване на живота на старата или новите газови мощности, изграждането на сероочистващи инсталации на въглищата - всичко това ще доведе поскъпване на тока.
 
Всички ненужни разходи, които излизат от одитите на големи енергийни проекти, също ще бъдат записани в сметките на потребителите. "Или в другия по-лош вариант - дори в сметките на данъкоплатците", смята Стефанов. Експертът призова тези практики да спрат, защото цените вече са достътачно високи на фона на доходите на населението.
 
Руслан Стефанов допълни, че повече от половината от процедурите за възлагане на обществените поръчки в енергетиката са неконкурентни.
 
Центърът за развитие на демокрацията ще представи днес доклада си за основните проблеми в енергетиката.
 
 
Източник: inews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив