Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Цените на луксозните жилища в Пекин и Шанхай може да задминат тези в Хонконг

Цените на луксозните жилищни имоти в Пекин и Шанхай може да се повишават с по 15% годишно, като така ще задминат тези в Хонконг през следващите 5 до 10 години, прогнозира пред Bloomberg заместник-директорът инвестиционно банкиране в UBS в Китай Джо Джан.

 
Мерките на китайското правителство за охлаждане на пазара на имоти няма да попречат на нарастването на цените и могат само да го отложат, казва той.
 
„Няма значение какво прави правителството, дали имаме 100 нови мерки или 10 хил. В дългосрочен план всичко това е шум и ще изчезне и само една променлива има значение – паричното предлагане.”
 
Миналия месец Китай повиши основния си лихвен процент за първи път от три години, прекрати отпускането на ипотеки за покупка на трето жилища и въведе допълнителни мерки, за ограничаване притока на чуждестранен капитал на пазара на имоти. 
 
Цените на луксозните жилища в китайската столица и във финансовия център, под каквито се разбират най-горните 5% до 10% от пазара, ще продължат да нарастват, тъй като цените в средния и ниския сегмент също се повишават, казва Джан. Жилищните цени в Китай нараснаха за 17-и месец през октомври, когато отбелязаха ръст от 8,6% спрямо година по-рано.
 
Източник: investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив