Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Цветанов: Всичко съм декларирал

Имотът е от моите родители, той е на нулева ставка, закупен е през 1964 г. в центъра на София. Той е с право на владение докато те са живи и здрави. Това каза пред бТВ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов относно обвиненията срещу него в притежание на незаконни имоти.

 
Вторият имот е на нулева ставка на моята дъщеря. От 1964 г. е апартаментът, в който живеят, а другият е закупен на по-късен етап.
 
Третият апартамент, от него имам 1/6 от имота на майка ми, четвъртият имот е този, в който живея с моята съпруга, допълни Цветанов. Другите два апартамента са закупени през 2008 година, които аз ще ги изплащам в рамките на 30 години, всеки месец по 900 лева. Всичко се плаща по банков път, нищо не се превежда кеш. 26 години имам трудов стаж, всичко е от депозити, каза Цветанов.
 
Декларирал съм си имотите и като заместник-кмет, и като депутат, и като министър, каза още Цветанов. От 1995-1996 година до момента, в който се правят тези преводи, оттогава са ми влоговете, които са преведени след това. Всичко, което съм имал като допълнителни източници, аз съм го декларирал в данъчната си декларация. Всичко е декларирано, заяви още Цветанов.
 
В момента Алексей Петров задава въпроси чрез посредниците на Яне Янев. Нека бъдем обективни. Тази информация за имотите е много добре известна, защо Янев или Петров задават тези въпроси сега, попита Цветанов. 
 
„По време на тези атаки срещу мен, аз трябваше да се обяснявам през 2009 г., че страдам от някакво странно заболяване, след това трябваше да се обяснявам пред хората и пред съпругата ми, че не съм забременил девойка, след това трябваше да застана в подкрепа на съпругата си пред нейните родители за това, което беше писано за съпругата ми. Не мога да се обяснявам постоянно за всичко, което ще пишат тези недоброжелатели", категоричен бе вътрешният министър.
 
„Алексей Петров чака да му бъде повдигнато обвинение, това е лице, което е свързано с рекет и изнудване", заяви Цветанов. "Уикенд" е вестникът, заради който трябваше да давам обяснения, "Галерия" в момента е подобен вестник. Те задават тези въпроси, защото Алексей не може да излезе и да ги зададе, каза Цветанов. Няма да изпадам в подобни манипулации. Трябва да има твърда политика и да имаш политическа воля. Това, което съм казал на младите в ГЕРБ, е: "От днес градите вашите биографии. Аз нямам нещо, за което да се притеснявам в моята биография", допълни Цветанов.
 
Не смятам, че днес трябва да занимаваме обществото толкова много с всичко това, за което пита Алексей Петров. Казвам ви абсолютно всичко и няма от какво да се притеснявам.
 
Ако се бях договорил с Яне Янев или Петров, смятате ли, че щеше да ги има тези неудобни въпроси - не, разбира се. Аз щях да съм най-добрият министър на вътрешните работи, уточни Цветанов. Когато трябваше да се запази уникалното име на ГЕРБ в Софийски градски съд, тогава пуснах молба и Янев беше пуснал същото заявление, за да може да запази името на партия ГЕРБ, това е политически рекетьор и измамник за мен, категоричен бе Цветанов. А с какъв разум обикновен български гражданин би го направил това, попита Цветанов. ПП ГЕРБ не е зависима от никого.
 
Източник: dariknews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив