Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Цветанов предлага всички политици от прехода да преминат имуществена проверка

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов предлага всички, започнали политическата си кариера в прехода, да преминат имуществена проверка, каквато бе направена за него.

 
Това е безпрецедентно оповестяване на имотни данни, нека това да е начало за чистотата в политиката, заяви той пред български журналисти в Брюксел малко след като шефът на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов оповести резултатите от доклад на НАП за доходите и имуществото на Цветанов по време на днешното заседание на парламентарната Комисията за борба с корупцията и конфликта на интереси и парламентарна етика. 
 
Колкото до доходите на семейството на моята съпруга, към 1996 г. тъстът ми има 41 години трудов стаж, тъщата ми има 35 г. стаж, уточни той, цитиран от БТА. Цветанов отбеляза, че тъстът му продължава да работи в частния бизнес. Родителите на съпругата ми купуват един-единствен недвижим имот, прехвърлен на голямата ми дъщеря, 62 квадратни метра, уточни той.
 
Ще има допълнение на проверката, която вече е направена, отбеляза той по повод информацията за резултатите от ревизията на НАП. Вицепремиерът уточни, че не всички възможни документи са съхранени от родителите на неговата съпруга.
 
Обръщам се към политиците - нека да приложим механизма на чистотата; хубаво би било да се направи такава проверка на всички политици на прехода, които са започнали отдавна политическата си кариера, заяви Цветанов.
 
Източник: econ.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив