Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Хеликоптерът донесъл на хазната 12 млн. лв.

Aкция "Хеликоптер" е вкарала в хазната 12 млн. лв. досега, съобщи Нова Телевизия.

 
Това заяви вицепремиерът Симеон Дянков. Финансовият министър уточни, че все още се правят проверки на скъпите имоти, над които данъчните кръжаха с хеликоптер.
 
"До шест месеца ще е ясно окончателно кое какво е, тъй като може някои имоти да са регистрирани като офиси", допълни вицепремиерът.
 
Той за пореден път похвали бюджет 2010 г. и обяви, че следващата финансова рамка ще е много по-добра и припомни, че България ще е държавата с най-ниски данъци от 1 януари 2011 г.
 
Министърът на финансите бе категоричен, че 13-а заплата и пенсия. Той допълни, че е "минало времето" на 13-ата заплата и в целия ЕС такава няма да има. "Моето министерство е спестило 3 млн. лв., но няма да ги раздам на служителите, а ще се върнат в републиканския бюджет", каза Дянков.
 
По въпроса за АЕЦ Белене, министърът заяви: "Има голям интерес от китайски инвеститори, но не съм още убеден, че тя ни трябва. Цената от 6.298 млрд. евро според мен е висока.
 
Може да заложим на енергоефективност - да санираме панелките си и да пестим ток. Има опция за нов блок на АЕЦ "Козлодуй", изреди вариантите Дянков. Той обаче бе категоричен, че без западен инвеститор "Белене" няма да има.
 
„Ние сме и първото правителство, което не защитава руските интереси, защото "Белене" е техният билет за ЕС, а това е нашият коз", коментира още Дянков.
 
Източник: profit.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив