Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Финландци провявяват бизнес интерес към Супер Бургас

Финландска делегация се запозна с проекта „Зона за обществен достъп - Бургас", по известен като „Супер Бургас".

 
Пред инвеститорите бяха представени петте организации, които са акционери в дружеството „Зона за обществен достъп - Бургас", на чиято територия, ще се реализира проекта. Изпълнителният директор на дружеството Павел Маринов запозна в детайли гостите с идеята, целите и ползите от реализацията на „Супер Бургас".
 
Особен интерес предизвика презентацията на прединвестиционното проучване на зоната, и технологично заложените предложения за развитието на проекта. Обсъдени бяха сроковете за изпълнение на отделните фази от проекта и инструментите за финансиране.
 
Финландските инвеститори демонстрираха сериозен интерес за участие в проекта със специално подготвена презентация на тема „Супер Бургас - Зелени решения за Бургас от Финландия". С нея те показаха богатия си опит и възможности в проектирането, планирането и реализацията на подобни проекти, един от които е на пристанището Вуосари в Хелзинки.
 
Финландските бизнесмени декларираха готовността си за участие и инвестиции в „Зона за обществен достъп - Бургас. Конкретни разговори в тази посока ще могат да се водят след като правителството излезе с окончателно решение.
 
Срещата се проведе в заседателната зала на Институт за регионални стратегии - Бургас. Финландската делегация бе водена от „Финпро", консултантска организация, която съдейства за интернационализацията на финландския бизнес, Еriksson architects LTD - една от десетте най-големи архитектурни компании във Финландия, RUUKKI - доставка на метални компоненти и системи за строителната и металната индустрия; POYRY - холдинг, работещ в сферата на енергийните технологии и TEKES - финансираща агенция за технологии и иновациии.
 
Източник: burgasnews.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив