Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Фармацевтите във Варна без учебна сграда

 

В момента държавата не може да осигури на Медицинския университет във Варна необходимите средства за изграждането на факултета по фармация, информира ректорът на ВУЗ-а проф. д-р Анелия Клисарова. 
 
Вероятно заради кризата, сумата от 9 милиона лева не можела да бъде изплатена дори на части, заявили от финансовото министерство. Въпреки разчета за поетапно планираните дейности, още не се очертава строеж, обзавеждане и оборудване на сграда.

Направена е само първа копка, за която през май 2009 година във Варна пристигна предишният премиер Сергей Станишев. За реализирането на базата държавата тогава обеща да отпусне 8 млн. лева и дари осигури първите 1,5 млн. за начално строителство.

Проектът предвиждаше всичко да приключи в рамките на 3 години. Предвидени бяха 7 етажа и ботаническа градина на покрива. След смяната на правителството ръководството все още се надява на полагаемите средства за целта.

На този етап за студентите по специалността е адаптиран един етаж в колежа към учебното заведение. Там МУ е вложил от 120 до 150 хил. лв. от собствения си бюджет.
 
Снимка: mu-varna.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив