Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Утре подписват договора за разширение на метрото

Утре в зала № 5 на Столична община в присъствието на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова ще бъде подписан договор за Етап ІІ на проекта за разширение на софийското метро между Управляващия орган на оперативна програма ”Транспорт” и „Метрополитен” ЕАД.

 
Етап ІІ на проекта включва цялостното строителство за следните два участъка: Лот 1 - участък от Линия 2 „ж. к. Обеля – ж. к. Надежда – Пътен възел Надежда” с дължина 4,2км, 4 метростанции и буферен паркинг под бул.”Ломско шосе”; Лот 2 – участък от Линия 1 „ж. к. Младост 1 – Младост 3 - бул. „Цариградско шосе” (част от трасето „Младост – Дружба - Летище”) с дължина 2,5 км, 2 метростанции и голям буферен паркинг под бул.”Цариградско шосе”. 
 
Участъците от Етап ІІ на проекта са с общ размер на инвестициите 311 млн.евро в т.ч. 250 млн.евро от оперативна програма ”Транспорт”- 200 млн.евро от Кохезионния фонд и 50 млн.евро от Националния фонд и 61 млн.евро съфинансиране от Столична община.
 
Договорът включва финансиране на строително-монтажни работи, доставка и монтаж на релсов път и оборудване за системите за управление и функциониране и на 18 метровлака за извършваните разширения на метрото. 
 
От името на Управляващия орган договорът ще подпише Ръководителя на Управляващия орган на ОП”Транспорт” инж.Ивайло Московски, а от името на бенефициента, определен от Столична община, „Метрополитен” ЕАД договорът ще се подпише от изпълнителния директор ст.н.с,д-р, инж. Стоян Братоев. 

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив