Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Успешно приключва проектът за укрепване на свлачището зад Летния театър в Бургас

 

Броени дни остават до приключване на проекта, по който с европейски средства беше извършено укрепване на свлачището зад Летния театър в Бургас.
 
Така Община Бургас вече може да се похвали с три успешно завършени проекта по ОП "Регионално развитие" 2007-2013. Това обяви днес, 08.02.2011 г., арх. Десислава Евгениева - директор "Устройство на територията" и ръководител на проекта по време на пресконференция с участието и на зам.-кметът по "Евроинтеграция" Атанаска Николова.
 
Укрепването на свлачището по ската зад Летния театър в Приморски парк - Бургас се изпълнява по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161РО001/1.4-03/2008: "Подкрепа за изграждане и укрепване на дребномащабна инфраструктура за предотвратяване на свлачища в градските агломерации".
 
Сумата, заложена в бюджета на проекта, е  близо 1 милион лева, от които заради по-ниските предложени цени от изпълнителя, изразходени са 765 хиляди лв.   - 100 % европейско финансиране.
 
Чрез осъществяване на укрепителни дейности по склона, намиращ се в непосредствена близост до най-голямата лятна сцена в Бургас, едно от ключовите места в Приморски парк вече е обезопасено.
 
Проектът е изпълнен за 20 месеца, като строително-ремонтните дейности, извършени в периода май 2010 г.-октомври 2010 г., включват: изграждане на укрепителни съоръжения, включително анкерни конструкции и опорни стени; изграждане на съоръжения за понижаване нивото на подпочвените води, както и такива за отвеждане на повърхностните води извън територията на свлачището; вертикална планировка на района с цел осигуряване на устойчивост на откоса; изграждане на контролно-измервателна система, която да следи за рецидив на свлачището след реализацията на инфраструктурните подобрения.
 
Източник: burgas.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив