Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Укрепването на варненската ул. Девня тръгва в средата на март

Събарянето на незаконните постройки, които стояха на пътя на предстоящото укрепване на срутищата по трасето на ул. "Девня", развързва ръцете на община Варна да продължи мащабната реконструкция, която възлиза на 20 млн. лв.


До края на седмицата трябва да бъдат подписани договорите за изпълнението и за строителния надзор на проекта, съобщи инж. Олег Колев, главен експерт "Свлачища и укрепване на територии" в общинската дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".
 
Строителните работи ще стартират до 2-3 седмици, в рамките на които теренът трябва да се изчисти, строителната площадка - да се подготви, а документацията - да се задвижи.

За работата по европроекти изискванията по отношение на книжата са много по-големи и отнемат повече време, уточни инж. Колев и изрази надежда, че към средата на март ще тръгне изграждането на гравитационна укрепителна стена от габиони, геомрежи и геотекстил.
 
За изпълнител бе избрана фирма "Стройинжект" АД - София. Ще се работи със съвременни и екологично чисти технологии. Целта е да се укрепят срутищата по трасето в отсечката от бензиностанция "Шел" до ул. "Атанас Москов", както и до пътната връзка с ул. "Г. Пеячевич".

Проектът, за който община Варна ще получи 1 млн. лв. по линия на Оперативна програма "Регионално развитие", ще обхване 2 участъка от ул. "Девня" с обща дължина от 400 метра.
 
Източник: varna24.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив