Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Търсят строители за терминалите на морските летища

Концесионерът на летища Варна и Бургас - "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" АД, е обявил конкурс за строителство на новите пътнически терминали и прилежащите площи на летищата Варна и Бургас. Поръчката е за 75 млн. евро, а срокът за изпълнение на проекта е 22 месеца.

 
Възложителят е поставил висока лента пред кандидатите с изискването за минимален оборот за всяка една от последните три години от 50 млн. евро. Единици са българските компании, които могат да покрият това условие.
 
Според публикуваната обява в избора на оферта оценката на техническото предложение ще има тежест 30% и 70% - за ценовото предложение. Подадените оферти ще бъдат отворени в 14 часа на 14 януари 2011г.
 
Разработените идейни проекти отговарят на най-съвременните изисквания за този тип обекти, съобщават от "Фрапорт". Те са съобразени със спецификата на двете летища - с пиково натоварване през летните месеци.
 
Предвижда се новият терминал на летище Бургас да има капацитет от 3 млн. пътника годишно. Планираната разгъната застроена площ е около 35 000 кв. м на два наземни и един подземен етаж.
 
Терминалът ще се обслужва от прилежащи пространства, които трябва да осигуряват автомобилен и пешеходен достъп, паркинги за частни коли и автобуси, маршрут и спирка за обществен транспорт, зони за качване и слизане, както и авариен достъп и озеленяване.
 
Строителството на двата терминала трябва да стартира през 2011 г. Терминалът на летище Бургас ще ще бъде започнат, след като бъдат завършени новата административна сграда и тези за противопожарната служба и карго обслужването, които се изграждат в момента.
 
Причината за този график е, че теренът, на който се намират съществуващите сега сгради, попада в петното, определено за строителството на новия пътнически терминал на летището.
 
Източник: stroitelstvoimoti.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив